Tijdens een ontbijtsessie op de hoofdlocatie van Novadic Kentron, tekenden de acht bestuurders van de Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties – SMO Traverse, Oosterpoort, NEOS, GGZ Breburg, SMO Breda, Combinatie Jeugdzorg, RIBW- Brabant en Novadic Kentron – de samenwerkingsovereenkomst.

BRABANT WERKtZEKER! staat hiermee op de kaart!

In zijn welkomstwoord zei Walther Tibosch, voorzitter Raad van Bestuur van Novadic Kentron, verheugd te zijn met dit initiatief. “NK (de afkorting van Novadic Kentron) staat ook voor Nieuwe Kansen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze verbintenis het verschil kunnen maken en zo kansen bieden aan alle medewerkers van de aangesloten organisaties”.

Vervolgens blikte Harry Crielaars (bestuurder SMO Traverse en voorzitter van de stuurgroep) terug op het ontstaan van BRABANT WERKtZEKER!. “We hoefden het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden, omdat in Gelderland al een vergelijkbaar project bestond. Toch hebben we een jaar lang hard gewerkt om BRABANT WERKtZEKER! van de grond te krijgen. Vandaag gaan we officieel van start. Het gaat in dit samenwerkingsverband om vertrouwen. En dat heb ik de afgelopen periode volop ervaren. We gaan samen het beste neerzetten om onze werknemers binnenboord te houden. Dat gebeurt met de steun van alle Ondernemingsraden”, aldus Harry Crielaars.

De laatste spreker was Erik-Jan Zwiep, HR Manager bij Novadic-Kentron, die de voordelen van BRABANT WERKtZEKER! voor zowel werknemers als werkgevers aan de hand van een presentatie nog eens op een rijtje zette. Hij gaf ook aan dat de eerste match inmiddels een feit is!

De officiële start werd gemarkeerd met de ‘opening’ van de website www.brabantwerktzeker.nl, die vandaag live is gegaan.

Inmiddels is bekend dat ook Buro Maks partner wordt binnen BRABANT WERKtZEKER!.

BRABANT WERKtZEKER! werkt samen met Transvorm en de Werkgeverij en wordt ondersteund door FCB.