Samenwerkingsverband van werkgevers en werknemers in Zorg en Welzijn

Hoe werkt
BRABANT WERKtZEKER!?

Nadat je het aanmeldformulier hebt verstuurd, neemt BRABANT WERKtZEKER! contact met je op. De werkwijze van BRABANT WERKtZEKER! is als volgt:

Delen van werk en opdrachten

De aangesloten werkgevers gaan een samenwerkingsovereenkomst aan met de andere deelnemende werkgevers. Zij bieden werk dat en/of opdrachten die niet intern kunnen worden ingevuld, als eerste aan in BRABANT WERKtZEKER!. Het beschikbare werk van de aangesloten werkgevers wordt wekelijks via een vacature-overzicht verspreid via de intranetpagina’s van de aangesloten organisaties en rechtstreeks naar medewerkers die zich hebben aangemeld bij BRABANT WERKtZEKER!

MATCH!

Ziet de medewerker een leuke vacature of passende opdracht? Dan kan hij rechtstreeks solliciteren bij de betreffende organisatie of het contact leggen via BRABANT WERKtZEKER!. Bij een wederzijdse klik kan de werknemer aan de slag. Wanneer de medewerker gebruik wil maken van de mogelijkheden van terugkeergarantie of detachering meld hij dit eerst bij zijn huidige werkgever. De nieuwe werkgever, de medewerker en de huidige werkgever komen vervolgens samen de juiste vorm overeen.

Terugkeergarantie en Detachering

Ben je in dienst van een van de aangesloten werkgevers van BRABANT WERKtZEKER! en wil je gebruik maken van een terugkeer garantie of een detacheringsperiode dan meld je dit tijdig bij zowel de huidige werkgever als de (potentieel) nieuwe werkgever. Gezamenlijk komen jullie de juiste vorm overeen. Detachering en terugkeergarantie geldt voor maximaal 1 jaar.

Scholingsmogelijkheden

Aangesloten werkgevers stellen hun reguliere scholing beschikbaar voor medewerkers van deelnemende organisaties van BRABANT WERKtZEKER!. Op deze manier werken we aan kwaliteitsverbetering van zorg en dienstverlening en de inzetbaarheid van de medewerkers. Beschikbare scholing wordt via de aangesloten werkgevers bekend gemaakt.

Activiteiten

BRABANT WERKtZEKER! organiseert regelmatig gezamenlijke activiteiten voor medewerkers. Lees binnenkort meer over de activiteiten waar jij aan kan deelnemen